Sundere Brownie med Sorte Bønner
Sundere Brownie med Sorte Bønner
Vi er vilde med sunde alternativer for de klassiske kager, og denne saftige bønne brownie er ingen undtagelse. Den får den mest svampede konsistens af de sorte bønner, og så smager den syndigt godt af chokolade. En kage du simpelthen bliver nødt til at bage, og så er den jo tilmed kaloriefattig! :-)
Ingredienser til Brownie med sorte bønner
Bunden
- 400 gram sorte bønner, drænet
- 100 gram mørk chokolade
- 2 spsk kokosolie
- 1/2 dl stærk kaffe, afkølet
- 2 æg
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 dl kakaopulver
- 1 dl mandelmel eller 1 dl mandler
Chokolade glasur
- 3 spsk kokosolie – flydende
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 2 spsk kakaopulver
- 1 spsk honning
- 1 spsk sukrin flormelis
Sådan gør du
- Hæld mandlerne i en foodprocessor eller stærk blender og blend, til de er blevet malet til mel (Bruger du mandelmel springer du dette trin over)
- Tilsæt alle andre ingredienser til brownien, pånær den mørke chokolade, og blend i 2-3 minutter, til du har en tyk og cremet dej
- Hak den mørke chokolade groft, og rør i dejen
- Hæld den færdige browniedej i et smurt, ovnfast fad (22×22) med lidt kokosolie
- Ovnen tændes på 175 grader, og bages i midten af ovnen i 18-20 minutter
- Lad kagen køle af og begynd på chokolade glasuren
- Til glasuren røres alle ingredienser grundigt sammen, og hældes over den helt afkølede brownie