Jule Cheesecake

Sundere jule cheesecake

Sundere jule cheesecake

Er du også træt af at desserten til jul altid er den klassiske risalamande, som jo egentlig smager dejligt, men er lidt tung efter julemiddagen? Så kan du prøve denne nyfortolkning af den klassiske dessert, i form af en luftig og cremet jule cheesecake.

Ingredienser

Bunden

  • 150g mandelmel
  • 12 dadler
  • 2 spsk kokosolie
  • En håndfuld pebernødder

Cheese laget

  • Vaniljekorn fra 1 vaniljestang
  • 1 tsk. Limeskal
  • 1 spsk honning
  • 500 g Flødeost, naturel (gerne den fedtfattige)

Kirsebær topping

  • 250 g Kirsebærsauce
  • 3 stk. Husblas, blade
  • 1 dl Vand

Sådan gør du

Bunden

  1. Blend nu dadler og kokosolie sammen (og til sidst blender du pebernødderne med)
  2. Bland dette med mandelmel
  3. Ælt det sammen med hænderne og kom det i en springform (20cm) beklædt med bagepapir. Sørg for at bunden er jævn.
  4. Sæt på køl, mens du laver resten.

Cheese laget

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Rør det godt sammen med en ske.
  2. Kom det ovenpå den afkølede bund og sæt på køl igen.

Kirsebær topping

  1. Læg 3 blade husblas i vand, 5 min.
  2. Lun 250 g kirsebærsauce med 1 dl vand i en gryde.
  3. Kom den udblødte husblas i den lune kirsebærsauce, og lad den smelte heri.
  4. Afkøl kirsebærsaucen let, og fordel over den kolde flødeostecreme. Sæt på køl.
  5. Anret cheesecaken med hakkede ristede mandler og evt. lidt siet florsukker.

Lad gerne kagen stå på køl i et par timer, til toppingen har sat sig. Pynt evt. med mandelsplitter, flormelis eller friske kirsebær, velbekomme! :-)

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen