Vietnamesisk Banh Mí Sandwich
Vietnamesisk Banh Mí Sandwich
Måske du har stiftet bekendtskab med det vietnamesiske køkken, og måske du er ligeså vild med det som os? Vi kan i hvertfald ikke få nok af denne lækre banh mi sandwich, der er fyldt med urter, marineret svinekød, sursøde gulerødder og koriander. Smagen af Vietnam i en sandwich der både er sød, sur og spicy, og så er den tilmed ikke særlig svær at lave.
Ingredienser til Banh mí
Til sandwichen
- Brød efter dit valg – gerne lang baguette
- Mayo rørt med sød chilisovs
- Koriander
- 4 Gulerødder snittet fint i strimler (skal syltes)
- 1/2 agurk snittet fint i strimler
- 500 g nakkefilet eller – svinekoteletter
- Jalapeños (hvis du er til stærk mad)
Til Marinaden
- 3 spsk. fiskesauce
- 2 spsk. mørk soja
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. olie
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. citrongræs
Til sylten af gulerødderne
- 1½ dl vand
- 1½ dl eddike
- ½ dl sukker
Tilberedning af Banh Mi sandwichen
Marineret svinkød
- Skræl og hak hvidløg
- Bland derefter alle ingredienserne sammen, fiskesauce, soja, sukker, olie, hvidløg og citrongræsset og smag til med salt & peber
- Skær svinekødet i grove stykker og hæld marinaden over
- Kødet skal trække i køleskabet i cirka 1 time, gerne længere
- Steg kødet med marinaden ved høj varme til kødet er gennemstegt og har en flot karamelisering
Sylten
- Bland vand, eddike og sukker og lad det koge op
- Lad derefter syltelagen køle af, og hæld det over gulerødderne og lad det trække i lagen i en time i køleskabet
Saml din Banh Mi sandwich
- Lun din baguette og split på langs og skær over på midten
- Smør den med din chili mayo på begge sider
- Fordel agurken på brødet
- Kom dine syltede gulerødder ovenpå
- Fordel derefter det karamelliserede svinekød
- Kom de friske koriander ovenpå tilsidst og luk din banh mi sandwich
Nyd din hjemmelavede vietnamesiske sandwich, der helt sikkert smager lige så godt som hvis du havde købt den i et vietnamesisk gadekøkken. Du kan selv tilføje andre favoritter fra det vietnamesiske køkken som kinaradise & bønnespirer :-)